Looking for our English website? Click here.

Close

Forskning

Fokusering och specialisering är en del i Jönköping Universitys verksamhet och strategiska utveckling. Forskning och forskarutbildning bedrivs vid de fyra fackhögskolorna som var och en fokuserar på utvalda områden.

Vid Hälsohögskolan bedrivs forskning om hälsa, vård och socialt arbete med samhällsrelevans och högsta kvalitet. Högskolan för lärande och kommunikation fokuserar på lärandet och kommunikationens villkor. Jönköping International Business School forskar om entreprenörskap, ägande och förnyelse. Tekniska Högskolans forskning inriktas på industriell produktframtagning i samverkan, särskilt tillämpningar i och för små och medelstora tillverkande företag och näraliggande tjänsteföretag.

Den 25 september arrangeras vetenskapsfesten Forskarfredag i hela Sverige. I Jönköping kan man bland annat gå på Science Café och Science After Work. 

Vertikals är JIBS plattform för att göra forskningen mer synlig för en bred publik. Målet är att riva barriärerna mellan akademi och samhälle och ge möjlighet till en mer direkt dialog.

Exempel på forskningsinriktningar

Media Management and Transformation Centre (MMTC)

Research on changes in the media market and transformation of media industries.

Material och tillverkning

Forskning om materialegenskaper och tillverkningsprocesser för särskilt gjutna material. I syfte att utveckla kunskap om kritiska förhållanden som kan utgöra en bas för matematisk modellering och simulering.

Kvalitetsförbättring och ledarskap inom hälsa och välfärd

Tvärvetenskaplig forskningsinriktning om förbättringsarbete för vård och omsorg.

CHILD

Nationellt ledande, internationellt erkänd forskning kring barn i behov av särskilt stöd. CHILD står för Children, Health, Intervention, Learning och Development,  nyckelord inom CHILD:s forskning.  

Åldrande - livsvillkor och hälsa

Avancerad tvärvetenskaplig forskning och utbildning kring äldre och åldrande med närhet till praktisk verksamhet.

Centre for Family Enterprise and Ownership CeFEO)

Research and learning devoted to family business and ownership issues. Ranked first in Europe in the family business research field.

Nyheter


JIBS professor aktuell med ny bok

I juli gavs boken Managing and Working in Project Society: Institutional Challenges of Temporary Organizations ut där professorn Rolf Lundin...

250 möjligheter - en heldag om urbaniserings utmaningar

250 av Sveriges kommuner tappar sina unga i åldern 18-25 vilket är en stor utmaning. 27 augusti arrangeras en nationell konferens på temat.

Gånganalys på gång

Vad gör man när man forskar inom ortpedteknik? Hur gör man egentligen en gånganalys och varför? Jag fick möjlighet att träffa en av Sveriges...

Vinnovastöd till utbildningsprojekt inom socionomprogrammet

Forsknings- och utbildningsprojektet SimChild har beviljats fyra miljoner kronor från Vinnova. Syftet med SimChild är att med hjälp av dator...

Se fler nyheter
Se fler nyheter

Har du en fråga till någon forskare? Vid Jönköping University finns flera framstående forskare som gärna berättar mer om just sitt ämne.

Är du nyfiken och älskar upptäcka nya saker? Vill du förmedla dina kunskaper till andra? Då kanske du ska satsa på att bli forskare. Karriären startar med en doktorsexamen.

Vilka har doktorerat hos oss, och vilka kommer att doktorera härnäst?

Besöksadress

Jönköping University
Gjuterigatan 5

Kontakt

Icon communication/2x_web/ic_phone white

036-101000

Icon communication/2x_web/ic_email white
View our facebook channel View our twitter channel View our instagram channel View our youtube channel