Varning! Alla funktioner på sidan fungerar inte korrekt utan javascript!

Hälsa, mat och etik 7,5 hp

Matens betydelse varierar individuellt och kan uttrycka sig i allt från att det är ett glädjeämne, ett bekymmer, en hobby, ett måste eller upphov till ohälsa. I ett etiskt perspektiv handlar frågan om maten bl. a. om miljö, rättvisefrågor, produktion och distribution. Mat aktualiserar i ett bredare perspektiv också identitet, kultur, social samvaro, och livsstil.

Kursinnehåll

  • Introduktion till etik
  • Etiska aspekter av produktion och konsumtion av mat
  • Olika hälsobegrepp i ett etiskt perspektiv
  • Integritet, autonomi, ansvar, hållbarhet, rättvisa
  • Etiska aspekter av individuella och kollektiva kostråd (personaliserad nutrition)

Förkunskapskrav

Grundl. behörighet

Urvalsregler

Grundkurs
Läs mer om urvalsregler

Utbildningsnivå: Grundnivå G1N
Kurskod/Ladokkod: LHEG11
Kursen ges vid: Högskolan för lärande och kommunikation

Tidigare och pågående kurstillfällen

Typ av Kurs
Fristående
Studieform
Distans
Antal träffar
0
Termin
Hösten 2013: vecka 34 - vecka 03 2014
Studietakt
25%
Ort
Kurstid
Flexibel
Platser
30
Kursansvarig
Karin Nordström
Gäller enbart studenter utanför EU/EES/Schweiz: Studieavgift
11250kr
Kursplan
HTML  PDF
Anmälningskod
HJ-12564
Senast ändrad 2013-05-30 07:52:32