Hälsa, mat och etik 7,5 hp
Matens betydelse varierar individuellt och kan uttrycka sig i allt från att det är ett glädjeämne, ett bekymmer, en hobby, ett måste eller upphov till ohälsa. I ett etiskt perspektiv handlar frågan om maten bl. a. om miljö, rättvisefrågor, produktion och distribution. Mat aktualiserar i ett bredare perspektiv också identitet, kultur, social samvaro, och livsstil.Kursinnehåll
- Introduktion till etik
- Etiska aspekter av produktion och konsumtion av mat
- Olika hälsobegrepp i ett etiskt perspektiv
- Integritet, autonomi, ansvar, hållbarhet, rättvisa
- Etiska aspekter av individuella och kollektiva kostråd (personaliserad nutrition)
Förkunskapskrav
Grundl. behörighetUrvalsregler
GrundkursLäs mer om urvalsregler
Utbildningsnivå: Grundnivå G1N
Kurskod/Ladokkod: LHEG11
Kursen ges vid: Högskolan för lärande och kommunikation
Tidigare och pågående kurstillfällen
Typ av Kurs
Fristående
Studieform
Distans
Antal träffar
0
Termin
Hösten
2013:
vecka 34
-
vecka 03 2014
Studietakt
25%
Ort
Kurstid
Flexibel
Platser
30
Kursansvarig
Karin Nordström
Gäller enbart studenter utanför EU/EES/Schweiz: Studieavgift
11250kr
Anmälningskod
HJ-12564
Senast ändrad 2013-05-30 07:52:32